Stormöte 19 maj

I går, torsdag den 19 maj, hade vi bjudit in till informationsmöte på Edenborg. Med 550 utdelade inbjudningar var förhoppningen att minst ett 30-tal av er skulle dyka upp. För att ha marginalerna på vår sida dukade vi ändå upp för närmare 50 och hoppades att det inte skulle bli allt för många tomma platser i lokalen. Döm av vår förvåning när fler och fler av er strömmade in! Vi bryggde mer kaffe, plockade fram alla bord och stolar som fanns, och några av er fick till och med stå längst bak i lokalen. Närmare 100 personer dök upp, och vi kunde inte vara gladare!

stormöte-2

Sture Andersson från kommunen var imponerad av den respons vi fått och det stora engagemanget som finns i vår bygd. Ärligt talat var vi inte alls förberedda för ett så stort deltagarantal, vilket tyvärr betydde att alla inte hörde/såg presentationen på ett bra vis. Vi hoppas att ni som besökte oss kan ha överseende med detta och vi lovar att vara bättre förberedda till nästa gång. Då dukar vi i stora salen och tar med mikrofoner! För er som inte kunde se presentationen kan ni ladda ned och läsa den här:

pdf-download
Presentation Sture

Sture informerade om varför det kommer vara nödvändigt med fiber i framtiden och hur kommunens vision och utvecklingsplan ser ut. De är, precis som oss, angelägna om att alla hushåll i kommunen ska ha tillgång till fiber i framtiden. Detta är en förutsättning för att ha en fungerande infrastruktur, fortsatt inflyttning på landsbygden och främjande av näringslivet. För att skynda på processen med att kunna erbjuda fiber till alla kommuninvånare så behöver de hjälp från allmänheten och engagemang från föreningar som vår.

Efter Stures information hade vi en bra diskussion och det kom upp många och vettiga frågeställningar kring fiberindragning i området. Vi kommer att sammanställa de frågor och svar som gavs och publicera dem under en egen rubrik. Skulle det vara så att nya frågeställningar uppkommit sedan vi sågs på mötet, eller vi glömt besvara någon fråga, så får ni gärna ställa dem här i kommentarsfältet eller maila oss på info@natrafiber.se så ska vi se till att komplettera så att alla kan ta del av informationen.

stormöte-1

Alla som deltog på mötet erbjöds möjligheten till hjälp att anmäla sitt intresse för fiber till Övik energi samt att gå med i vår förening. Något som många valde att göra, kul! Det var också många som valde att ta med en anmälningsblankett till sina grannar som inte närvarande på mötet och det är vi väldigt tacksamma för. Ett flertal personer erbjöd sig att hjälpa till som områdesansvariga i framtiden och även här är vi glada och tacksamma för det stora engagemanget i vår bygd. Tillsammans kommer vi att göra denna fibersatsning möjlig, vilket kommer att gynna oss alla.

Slutligen vill vi i styrelsen tacka alla som kom på mötet igår samt hälsa alla nya medlemmar i vår förening välkomna. Vi är mer än hoppfulla inför framtiden och känner oss mycket övertygade om att vi ska lyckas ro detta fiberprojekt i hamn tillsammans med er.

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.