Ombud sökes för att nå 85%!

I förra veckan hade vi återigen möte med kommunen samt representanter från Sidensjö och Näskes fiberföreningar. På mötet fick vi besked om att vi får möjlighet att vara med i höstens bidragssökning vilket glädjer oss enormt. Processen går med andra ord fortare än vi hoppats på.

Sökningen av bidrag sker i oktober och för att bli ett prioriterat område krävs att vi har 85% intresserade av de fastboende i vårt område innan sista september. Lyckas vi komma upp i de siffrorna har vi goda chanser att bli beviljade bidrag och arbetet med att dra fiber till vårt område kan förhoppningsvis komma igång redan under 2017.

Fokus just nu ligger därför på att nå ut med informationen om fiberdragningen till så många som möjligt. Vi kommer under veckans gång samla de personer som anmält intresse för att vara områdesansvariga och med deras hjälp hoppas vi kunna komma i kontakt med de personer som ännu inte anmält sitt intresse för fiber.

Vi har i dagsläget några områden där anslutningsgraden är väldigt låg och där vi behöver hjälp att nå ut till de boende. I dessa områden har vi inte heller fått in några områdesansvariga. Så om du eller någon du känner skulle vara intresserade att investera lite av sin tid nu i september till vårt fiberprojekt så är vi mer än tacksamma. Områden där vi behöver lite extra hjälp är:

  • Bjästatjärn
  • Sörtjärn
  • Skrike
  • Nätrabölen
  • Bräcke

Vi har även några fritidshusområden som vi skulle vilja nå ut till och det är:

  • Hinnsjön
  • Södra Rössjö
  • Östra Skulnäs

Anmäl intresse för ett område till info@natrafiber.se eller 070 281 87 35

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.