Avtalet är påskrivet

Under måndagen så träffades delar ur styrelsen med Örnsköldsviks kommun för att skriva avtal angående samarbete med bidragsansökan och fiberdragning för området. Det var ett bra möte där en givande dialog kring fiberprojektet hölls. Vi i styrelsen är helt övertygade om att vi arbetar mot samma målsättning och hade därmed inga betänkligheter inför avtalssigneringen.

Med avtalet underskrivet och klart så återstår nu för kommunens del jobbet med att sätta ihop en bidragsansökan (där vi är behjälpliga med diverse underlag) och för vår del gäller det att försöka nå ut till de 30-tal hushåll vi ännu inte lyckats få kontakt med för att informera och stämma av deras intresse för fiber. Målsättningen är att detta ska vara klart innan årsskiftet och så snart detta är i hamn kommer vår ansökan att gå iväg till Länsstyrelsen. Därefter går vi in i fas 2 av vårt arbete, dvs projektering, insamling av markavtal med mera.

Värt att notera är att en högre siffra för intresseanmälan stärker vår konkurrenskraft för att få bidrag. Våra smått fantastiska 86% som vi ligger på nu är mycket bra, men 90% skulle öka våra redan goda chanser till bidrag avsevärt! För att nå 90% behöver vi i dagsläget ytterligare ~17 anmälningar. Våra listor visar som sagt att det är ett 30-tal som vi ännu inte lyckats få kontakt med vilket gör det troligt att vi skall kunna få in ytterligare ett antal som i alla fall putsar siffrorna i rätt riktning.

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.