Information om utskick från IP-Only

Idag har många i vårt område fått ett brev från IP-only i brevlådan. Vi vill påpeka att den ”fibergrupp med lokala kontaktpersoner som skall hjälpa till med marknadsföring och förankring i bygden” INTE är Nätra fiberförening.

Vi rekommenderar våra medlemmar att INTE skriva på avtalet i detta skede, utan istället avvakta. Fiberföreningen har ett möte med IP-Only nästa vecka och kommer gå ut med detaljerad information i närtid!

Notera att ni som skriver på pappret binder er i ett avtal som gäller i två år, utan någon skyldighet från IP-only att häva kontraktet oavsett om de bygger eller inte! Man får känslan att det redan är bestämt att de kommer bygga, men så är inte fallet då de behöver ett visst antal påskrivna avtal för att det skall bli ekonomiskt försvarbart.

Vi har mycket att skriva om detta! Föreningen Nätra fiber är bunden till ett samarbetsavtal med Örnsköldsviks kommun enligt det jobb som gjorts fram till nu. Precis som i Sidensjö kliver IPO in när allt underlag tagits fram. Vi kommer därför inte kunna vara drivande i ett samarbete med IPO.

Vi vill naturligtvis också säga att hushållen i vårt område inte är bundna till vårt avtal med kommunen och det är fritt fram att göra som man vill! Av respekt till motstående part kommer vi ha ett möte med dem innan vi går ut med en formell rekommendation.

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.