Dags att skriva på för fiber!

Idag skall det landa ett avtal från Övik Energi i Nätraområdets postlådor (om posten gör sitt, annars på måndag!). I enlighet med föregående inlägg rekommenderar vi nu alla som vill ha fiber i hela nätraområdet att skriva på detta avtal! Detta har gått ut till 100% av vårt område och är vår bästa chans för fiber till ALLA! Vi hoppas kunna organisera en eller flera informationsträffar i närtid angående detta, håll utkik för mer info!

Vi är naturligtvis oerhört glada att vi kommit så pass långt att vi tillsammans med Örnsköldsviks kommun och Övik Energi har lyckats skapa en stark bidragsansökan som gör att vi redan nu kan skicka ut och samla in skarpa avtal, även till företag och fritidshus! Notera att det är med förbehåll om att bidrag beviljas. Vad händer annars? Örnsköldsviks kommun tillsammans med oss är väldigt målinriktade på att direkt erbjuda fiber till 100% av vårt område (till skillnad från IP-Only) och arbetar redan på alternativa modeller om det skulle visa sig att bidraget inte beviljas. Notera att man inte kommer vara bunden till något annat än vad som står i avtalet idag om det senare skulle ändras! Vad som är viktigt är dock att vi får in så många avtal som möjligt redan nu för att kunna börja projektera kring de ortsammanbindande näten som redan har byggbeslut och kommer att byggas!

Tiden är knapp på avtalet och vi har inte mycket att fundera på nu (det har vi redan gjort) så tveka inte att skriva på och lämna över till er områdesansvarig, eller direkt till oss i styrelsen! Ta dock detta datum med 15e April med en nypa salt, det är satt i närtid pga läget i andra delar av kommunen. Vi vill naturligtvis inte att vi väntar i onödan, men det handlar också om att sprida informationen till alla, om det skulle dra över tiden den 15e April så är det inte kört på något sätt. Vi fortsätter jobba hela vägen för att alla skall ha fått informationen och chansen att ta ställning till detta avtal!

Om någon skulle ha blivit utan avtal som borde ha fått ett (alla skall ha fått!), ring så fixar vi en kopia! Utskicket är automatiskt och det kan alltid vara några underligheter i registret över bostadsadresser och fastighetsadresser.

Kontaktuppgifter styrelsen vid någon fråga:
Ola & Linnéa Byström, Sunnansjö 111, 0702818735
Michael och Sofie Holmgren, Västansjö 101, 0702297978
info@natrafiber.se

Områdesansvariga:
Sunnansjö/Västanå/Bjällsta: Ola & Linnéa Byström
Västansjö/Spjute: Michael & Sofie Holmgren, Lars-Göran Johansson
Kornsjö/Näs: Stina Kristoffersson
Eden/Vik: Stefan Bervelius
Mjäla/Östersel: Ulf Eneroth
Västersel/Blåvik: Leif Backlund
Skule/Skulnäs: Sven-Olof Johansson, Therese Eriksson
Bräcke/Långnäs: Sofie Holmgren
Fors/Sörtjärn: Holger Forsberg
Norum: Karl Norberg
Orrvik/Rössjö: Marie Norberg
Drömmebygden: Ulla Thelin

Som ni ser i brevet gäller även detta för Näske och Sidensjö (deras föreningar har hemsidor på gång!), bor ni i detta område kan ni ta kontakt med de ansvariga där! För er som bor i tätorten Bjästa: Ni kan läsa om er ubyggnad här!

Nu kör vi!

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.