Projekteringshjälp och status

Projekteringen för vårt område är i full gång och nu är vi i behov av tips på människor som är kunniga om sin omgivning. Projektörerna kan komma att ha frågor som enklast besvaras av lokala förmågor, därför undrar vi nu om vi kan få in tips eller frivilliga för varje stort delområde som projektörerna kan ringa om det skulle behövas. Exempel på frågor är huruvida det vore möjligt att gräva på ett visst ställe eller om det är bättre att gå fram längs en annan sträcka. Har ni tips på någon kunnig, eller är kunnig själv, kontakta oss på 0702818735 (Ola) eller maila på info@natrafiber.se. Kontaktpersoner från hela vårt område är av intresse!

Status i övrigt är att det finns en tydlig plan på hur projekteringen skall fortgå, målet är att det skall finnas kartor med grovprojektering framme i december och att finprojektering skall starta därefter. Detta kommer innebära att projektörer kommer åka runt och ta bilder, ibland filma med drönare enligt information från Övik Energi. Samtidigt står vi förberedda för samförläggning med EOn och andra aktörer när det blir aktuellt. Det har t.ex. redan gjorts samförläggning mellan Brynge och Blåvik där det numera är förberett med kanalisation för fiber.

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.