Samförläggning EON och status

EON är i farten med att gräva och borra för att lägga ned elledningarna i backen i området Sunnansjö-Bjällsta. Övik Energi samförlägger fiber i deras schakt och lägger egna rör när det borras under vägarna. Idag blev det klart att vi kommer skicka ut fiberavtal till fastigheterna som berörs av denna samförläggning! Dessa avtal kommer vi personligen dela ut till de berörda hushållen (ca 30 stycken) under denna vecka. Notera att inlämning innan 15e Juni kommer ge ett rabatt på nätavgiften, 0kr i 6mån, värde 1500kr! Kort om tid, men bra värde! Det finns inget att fundera på, nu är det skarpt läge! Påskrivet avtal = fiber!

Vi skall dock vara medvetna om att det kan ta ända till 2019 innan fibern installeras på grund av att området inte blivit detaljprojekterat för fiber ännu. Inte så konstigt tycker vi med tanke på hur mycket fiber som skall grävas av Övik Energi i år, vi i föreningen har förståelse för detta!

Ändå positivt att få ut avtal till de som blir berörda, men vi är medvetna om att vissa hamnar precis utanför dragningen nu. Detta skall vi försöka lösa innan det är dags att installera genom att ta med dessa hushåll i den kommande bidragsansökan som skall skickas in i Augusti.

Grävningen av etapp 1 OSN med utgångspunkt i Sidensjö mot Drömme/Sunnansjö och mot Västersel är upphandlad och klar, grävstart i mitten av juni. Själva accessnätet (grävningen på tomterna) kommer starta efter semestern. För er som ännu inte lämnat in avtal längs denna sträcka så finns det fortfarande chans! Men någon gång efter sommaren kommer det vara slutdatum (påminnelse kommer efter semestern med datum) och efter det gäller efteranslutningskostnader för inkoppling. Återigen, ingenting att fundera på nu! Avtal = fiber, nu händer det!

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.